Welkom op de site van Wim Dussel

 

Op deze site maakt u kennis met een aantal van mijn activiteiten. Deze zijn vrij divers en mogelijk voor velen van u onbekend, zodat zij een korte toelichting behoeven. Wekken ze uw belangstelling dan kunt u eenvoudig doorklikken naar de betreffende bladzijde van deze site of naar een andere relevante site op het web. Mijn activiteiten, hobby’s zo u wilt, kun je als volgt samenvatten:


Muziek

Muziek heeft mij altijd al geboeid en ik zette mij als onderwijzer altijd in voor veel muziekonderwijs op de basisschool. Die muzikale belangstelling mondde onder andere uit in de oprichting van de muziekgroep Daipswale, hoofdzakelijk gericht op Groningstalige volksmuziek. De oprichting stamt nog uit de tijd van de cassettebandjes, maar Daipswale is nog altijd bij de tijd. Inmiddels zijn er twee cd’s verschenen.


Geschiedenis en cultureel erfgoed

Naast de muziek boeien mij bepaalde gebeurtenissen uit het verleden, waarvan het fenomeen

Kiepkerel er het meest uitspringt. Vanaf midden achttiende eeuw trokken deze Duitse marskramers vanuit het Munsterland (Westfalen) door onze noordelijke streken. Tientallen keren per jaar treed ik nog steeds op als de man 'dij hail oet Westvoalen komt'. De nauwe banden die ik daardoor heb met onder andere het Veenkoloniaal Museum zullen u niet verbazen.

Ook het culturele erfgoed zoals de traditionele en regionale volksspelen ‘kaaibakken’ en ‘notenschieten’ hebben nog steeds mijn aandacht. Meer hierover vindt u op de site van het Veenkoloniaal museum


Radio

Mijn eerste ervaring met radio en het maken van reportages stammen uit de tijd van de eerste primitieve bandrecorders, toen ik als zogenaamde ‘geluidsjager’ de omgeving van Arnhem afstroopte.

Thans, gewapend met de eigentijdse digitale opname-apparatuur, maak ik wekelijks reportages voor onze lokale omroep Radio Parkstad.


Mijn jeugdverhaal

Wie wat meer wil weten over mijn jeugd leze mijn verhaal, getiteld ‘Wat ik nog weet’, dat zich afspeelt in en rondom het landgoed Vosbergen bij Eelde. Daar liggen mijn roots en ontstond mijn liefde voor de natuur en werd de kiem gelegd voor mijn verdere ambachtelijke ontwikkeling.

De Villa Vosbergen is thans ingericht als muziekinstrumentenmuseum.